eSports

Mitä on eSports?

Elektroninen urheilu (eng. esports) on tietotekniikkaa hyödyntävää kilpaurheilua.

Se ei kuitenkaan ole pelkkää tietokoneen tai TV:n ääressä istumista. Se on keskittymistä esimerkiksi riittävään uneen, henkiseen harjoitteluun, arjen rutiinien tukemiseen, fyysiseen harjoitteluun, ruokavalioon, ergonomiaan, vuorovaikutustaitojen kehittämiseen ja käyttäytymiseen verkossa.

E-Sports-pelaajan tulevaisuuteen voi kuulua esimerkiksi Puolustusvoimien urheilukoulu tai pelialan opinnot eri oppilaitoksissa.

 

Miten eSports näkyy Toivakassa?

Toivakan Rivakka on aktiivisesti mukana kehittämässä elektronista urheilua Toivakassa.

Tavoitteemme:

  • Aloitamme toivakkalaisten näköisen eSports-toimintaympäristön luomisen.
  • Tarjoamme tukea vanhemmille ja mahdollisuuksia pelaaville lapsille ja nuorille kehittää itseään.
  • Esittelemme elektroniseen urheiluun liittyviä kasvatuksellisia ja valmennuksellisia elementtejä ja mahdollisuuksia, joita elektroninen urheilu tarjoaa niin lapsille, nuorille kuin aikuisillekin.
  • Edistämme myönteistä ja vastuullista pelikulttuuria.
  • Pyrimme tuomaan vanhempien, lasten ja nuorten pelimaailmat lähemmäs toisiaan ja lisäämään ymmärrystä puolin ja toisin.

Yhteistyökumppaneitamme: Toivakan kunta ja Toivakan kunnan vapaa-aikatoimi, Toivakan-Joutsan 4H-yhdistys, MLL:n Toivakan yhdistys, Toivakan Autourheilukerho, Suomen elektronisen urheilun liitto, Jyväskylän eSports-seura Jesse ry, Keski-Suomen pelitoimijoiden ja pelikasvattajien yhteisö.

 

ToiRin eSports-uutisia 2019

 

 

 

Toivakan Rivakka tarjoaa jäsenilleen monipuolisia mahdollisuuksia liikkumiseen eri lajien parissa. Toivakan Rivakan jäsenenä mahdollistat harjoitusten järjestämisen sekä uusien pelivälineiden hankkimisen. Jäseneksi liittyminen on helppoa nettilomakkeen kautta.