eSports

Mitä on eSports?

Elektroninen urheilu (eng. esports) on tietotekniikkaa hyödyntävää kilpaurheilua.

Se ei kuitenkaan ole pelkkää tietokoneen tai TV:n ääressä istumista. Se on keskittymistä esimerkiksi riittävään uneen, henkiseen harjoitteluun, arjen rutiinien tukemiseen, fyysiseen harjoitteluun, ruokavalioon, ergonomiaan, vuorovaikutustaitojen kehittämiseen ja käyttäytymiseen verkossa.

E-Sports-pelaajan tulevaisuuteen voi kuulua esimerkiksi Puolustusvoimien urheilukoulu tai pelialan opinnot eri oppilaitoksissa.

 

Miten eSports näkyy Toivakassa?

Toivakan Rivakka on aktiivisesti mukana kehittämässä elektronista urheilua Toivakassa.

Tavoitteemme:

  • Aloitamme toivakkalaisten näköisen eSports-toimintaympäristön luomisen.
  • Tarjoamme tukea vanhemmille ja mahdollisuuksia pelaaville lapsille ja nuorille kehittää itseään.
  • Esittelemme elektroniseen urheiluun liittyviä kasvatuksellisia ja valmennuksellisia elementtejä ja mahdollisuuksia, joita elektroninen urheilu tarjoaa niin lapsille, nuorille kuin aikuisillekin.
  • Edistämme myönteistä ja vastuullista pelikulttuuria.
  • Pyrimme tuomaan vanhempien, lasten ja nuorten pelimaailmat lähemmäs toisiaan ja lisäämään ymmärrystä puolin ja toisin.

Yhteistyökumppaneitamme: Toivakan kunta ja Toivakan kunnan vapaa-aikatoimi, Toivakan-Joutsan 4H-yhdistys, MLL:n Toivakan yhdistys, Toivakan Autourheilukerho, Suomen elektronisen urheilun liitto, Jyväskylän eSports-seura Jesse ry, Keski-Suomen pelitoimijoiden ja pelikasvattajien yhteisö.

 

 

 

 

Toivakan Rivakka tarjoaa jäsenilleen monipuolisia mahdollisuuksia liikkumiseen eri lajien parissa. Toivakan Rivakan jäsenenä mahdollistat harjoitusten järjestämisen sekä uusien pelivälineiden hankkimisen. Jäseneksi liittyminen on helppoa nettilomakkeen kautta.