Jääkiekko

Marraskuussa 2018 Toivakassa avattiin uusi tekojää. Toivakan Rivakka tarttui heti toimeen, perusti jääkiekkojaoston, liittyi jääkiekkoliittoon ja aloitti selvittelyt EasyHockey-toiminnan aloittamisesta Toivakassa.

Jääkiekkoliitosta Ilpo Myllyniemi kävi esittelemässä Toivakassa EasyHockeyta. EasyHockey -toiminta mahdollistaa rennon ja helpon jääkiekon harrastamisen. EasyHockeyn näkökulmana on se, että tiukka harjoitteluaikataulu ja kova kilpailu voivat helposti viedä ilon lasten ja nuorten harrastamisesta. Myös taloudelliset syyt estävät monia harrastamasta. Näitä näkökulmia tukeakseen ToiRi aloitti kaverilätkätoiminnan, joka on tarkoitettu 7-12- vuotialille tytöille ja pojille.

Jääkiekkoliitolta tuli kolme ensimmäistä kertaa pitämään lapsille harjoitukset Ville Koho ja Turo Teittinen. Toivakkalaisina vetäjinä toimivat Tomi Vehkajärvi, Jonne Kilpikoski, Ville Marjakoski, Isto Liimatainen, Jalmari Karanta, Otto Ikonen ja Tuukka Leppänen. Syyskaudelle 2018 ilmoittautui lapsia mukaan 26. Syyskaudella suunniteltiin myös perheluisteluvuoron tarjoamista alle kouluikäisten lasten perheille. Vuoro aloitettiin vuodenvaihteen jälkeen.

Kevätkaudella treenejä pidettiin sunnuntaisin ja myös tiistaisin. Sunnuntaisin alle kouluikäiset harjoittelivat perheluisteluvuorolla luistelutaitoja. Jääkausi huipentui maaliskuun lopussa pienessä turnauksessa Saarijärvellä.