Kartoitamme frisbeegolf-harrastajien toiveita kilpailemisen suhteen

13.3.2018

Toivakan kunnan rakentaman radan innoittamina Rivakkaan perustettiin viime keväänä frisbeegolfjaosto ja viime kesänä järjestettiin kunnan kanssa yhdessä ensimmäinen turnaus, johon osallistui mukavasti lapsia ja aikuisia heittäjiä. Nyt haluamme kartoittaa, että mitä toiveita teillä on kilpailemisen suhteen.

Frisbeegolfin saralla järjestetään sanktioituja ja sanktioimattomia kilpailuja. Sanktioidut kilpailut ovat sellaisia, että ne pelataan PDGA:n sääntöjen mukaisesti. Kisamenestyksen mukaan pelaajat saavat näistä kisoista rating-arvonsa, jonka perusteella saattaa kisakohtaisesti valikoitua kulloinkin pelattava luokka. Kisoihin osallistuminen edellyttää Suomen frisbeegolfliiton lisenssiä, johon sisältyy myös kansainvälinen lisenssi (PDGA-lisenssi).

Sanktioimattomat kilpailut ovat avoimia, esimerkiksi jonkin seuran järjestämiä viikkokilpailuja. Näissä kisoissa käy monentasoista kisailijaa, ja niissä pääsee perehtymään kilpailutoimintaan ja sääntöihin. Näissä noudatettavat säännöt jne. eivät välttämättä ole PDGA:n mukaisia, eivätkä edellytä lisenssiä.

Jos olet kiinnostunut sanktioiduista kilpailuista ja et vielä kuulu sellaiseen seuraan, joka on Frisbeegolfliiton jäsen, ole yhteydessä Tomi Vehkajärveen (tomi.vehkajarvi@elisanet.fi). Frisbeegolfliiton jäsenet voi tarkistaa täältä­: http://frisbeegolfliitto.fi/liitto-ja-seurat/jasenseurat/

Kartoitamme tilannetta maaliskuun loppuun asti, joten laittakaa sana kiertämään. Jos Toivakassa on tarpeeksi sanktioiduista kilpailuista kiinnostuneita, niin Toivakan Rivakka voi hakea Frisbeegolfliiton jäsenyyttä ja sitä kautta teillä on mahdollisuus saada tarvittavat lisenssit.