ToiRilaisilla rivakka meininki Suomen aikuisurheiluliiton yleisurheilun SM-kisoissa

19.8.2018


Suomen aikuisurheiluliiton yleisurheilun SM-kilpailut kisattiin 17.-19.8.2018 Eläintarhan kentällä Helsingissä. ToiRilaisista mukana olivat Mikko Mäntyvaara M80 sarjassa, Terttu Marttila N70 sarjassa, Marjatta Taipale N75 sarjassa, Irja Nieminen N80 sarjassa ja Sisko Minkkinen N35 sarjassa. 

 

Yhteensä laji-ilmoittautumisia viisikolla oli 18, lyhyitä ja pidempiä juoksumatkoja, hyppyjä, heittoja ja kävelyä. Kisavalmistautuminen oli tehty muun muassa maanantaisissa yleisurheiluilloissa tankkaamalla henkisesti hyvää mieltä iloisista urheilijoista ja fyysisesti kävelemällä, juoksemalla, hyppimällä ja heittelemällä.

 

Kisamenestys oli tuttuun tapaan huikea. Mikko aloitti mitalikarkelot perjantaina nappaamalla M80 5000 metrin kävelyssä pronssia ja Irja jatkoi saman lajin N80 sarjan 3000 metrin hopealla.  Kuumassa auringonpaisteessa kävellyt matkat olivat todella vaativia suorituksia. Irja päättikin siirtyä loppukisojen ajaksi huolto- ja kannustusjoukkoihin eikä osallistunut enää muihin lajeihin.

 

Hyvä meininki jatkui perjantaina iltapäivällä, kun Marjatta poimi hopeat korkeudesta ja 100 metrin pinkaisulta, ja Sisko sinkautti moukaria hopean arvoisesti. Keihäs taisi olla Siskolta hukassa tai ainakin siitä oli katkennut kärki, sijoitus kuitenkin 9.

 

Lauantai aloitettiin taas mitalikannassa, kun Sisko heitti painoa hopean arvoisesti. Loppupäivä nautiskeltiin Eltsun juoksuradalla ja hieman hiekallakin. Marjatalle pituudesta pronssia ja hopeaa 200 metriltä, Tertulle hopeaa 5000 metriltä ja 800 metriltä neljäs sija.

 

Sunnuntai aloiteltiin Eltsussa sateisessa säässä. Tertun 1500 metrin kisaan sade kuitenkin taukosi ja pronssi toi auringonkin kentälle. Terttu viimeisteli kisansa 400 metrin pronssilla. Kisojen huipennuksena Sisko kävi vielä kuula- ja kiekkoringissä sijoituksilla 13 ja 8.

 

Kaiken kaikkiaan toirilaisilta hienot kisasuoritukset. Omat mitalit toki lämmittävät mieltä, mutta parasta kisoissa on tunnelma, samanhenkiset ihmiset ja liikkumisen riemu. Kavereiden onnistumisista iloitaan melkeinpä enemmän kuin omista suorituksista ja kilpakentän ulkopuolella jaetut tunnot ja kokemukset tuovat suurenmoista sisältöä elämään. Hyviä esimerkkejä tästä ovat esimerkiksi nykyisin JKU:ta edustavan oman kylän tytön Reeta Valveen (o.s. Parkkonen) huikeat suoritukset juoksuradalla ja pituushyppylankulla; olemme siis saaneet yleisurheiluilloissa oppia todelliselta taiturilta ja ensi viikon juoksukoulussa opit ovat varmasti kultamitalitasoa. Iloitsemme myös yhteistyökumppanimme Joutsan Pommin kovan yleisurheilumiehen Sirkan Mikan painonheittopronssista.

 

Seuraavat kesäkisat kamppaillaan Turussa Paavo Nurmen stadionilla. Saataisiinkohan sinne mukaan uusia aikuisurheilutekijöitä toirilaisista? Yleisurheiluilloissa on ainakin nähty vahvaa tekemistä monissa lajeissa ja potentiaalia löytyy. Omia tuloksia voi suhteuttaa kisatuloksiin SM-kisojen tulospalvelussa