100 päivän liikuntahaaste

16.7.2017Toivakan Rivakka haastoi toivakkalaiset Suomi 100 -hengessä Sadan päivän liikuntahaasteeseen, jossa kerättiin merkintöjä liikuntakorttiin sadan päivän ajan. Heinäkuun 16. päivänä haaste huipentui tapahtumaan, jossa muun muassa kiivettiin 10 000 askelta Paikkalanvuoren kuntoportaissa.

100 päivän liikuntahaasteen liikuntakorteista kerätyn datan perusteella voimme todeta toivakkalaisten liikunnasta mm. seuraavaa: Suosituimmat liikuntamuodot ovat ylivoimaisesti kävely ja pyöräily. Myös juoksuaskelia toivakkalaiset ottavat kiitettävästi. Palloilulajeista korostuivat jalis, säbä, pesis, boccia, koripallo ja lentopallo. Frisbee on lentänyt haasteen aikana paljon. Lihaskuntoa hoidetaan kuntosalilla, kahvakuulalla, toiminnallisella treenillä ja jumpalla.

Hyötyliikunta on myös erinomaisesti edustettuna toivakkalaisten liikuntapaletissa. Kaikenlaisia pihatöitä, risusavottaa, puuntekoa, heinätöitä, nurmikonleikkuuta, siivousta ja matonpesua löytyi listoilta. Selkeä lisäys liikkumismahdollisuusvalikoimaan tuli kesäkuulla kuntoportaiden avaamisen myötä.

Rivakan tapahtumia löytyi hyvin listoilta. Kunniakierros, yleisurheilukarnevaalit ja yleisurheilukoulu, vappurieha ja Vakkareenan avajaisturnaus löytyivät listoilta.

Yleisenä huomiona voidaan todeta, että liikuntahaasteeseen osallistujat ovat selkeästi löytäneet omat lajinsa, jotka toistuvat säännöllisesti. Säännöllisten lajien lisäksi korteista löytyi sitten myös paljon hyötyliikuntaa ja pirteitä yllätyksiä kuten lavista, parkouria ja hevostelua. Ja sitten vielä ne rastit. No, niitä oli paljon. 1-3 ja jopa neljäkin rastia päivässä silloin tällöin. Kiitos kaikille liikuntahaasteeseen osallistuneille!