Toivakkalaiset Meiän polulle

17.10.2017


Meijän polku – Liiku ja huilaa Keski-Suomessa 2017-2047 on hanke, jonka tavoitteena on kannustaa Keski-Suomen asukkaita liikkumaan sekä kiinnittämään huomiota riittävään levon määrään ja laatuun.

 

Hanke on syntynyt huomioista, että vain harva suomalainen liikkuu tarpeeksi, monet kärsivät unettomuudesta tai yksinäisyydestä ja että luonnolla on huomattava vaikutus ihmisen terveyteen ja hyvinvointiin.

Meijän polku on tarkoitettu nuorille ja vanhoille, lapsille ja aikuisille, työssäkäyville ja työttömille, terveille ja sairaille. Yksinkertaisesti siis kaikille.

 

Meijän polku -hanketta vetää Keski-Suomen hyvinvoinnin osaamiskeskittymä KeHO, johon kuuluu mm. Keski-Suomen liitto sekä Keski-Suomen sairaanhoitopiiri.

 

Kaikki Keski-Suomen kunnat on haastettu hankkeeseen mukaan ja Toivakasta Meijän polkuun olivat 12.9. Jyväskylässä tutustumassa kunnanjohtaja Pirkko-Liisa Vesterinen, vapaa-aikasihteeri Satu Paalanen, työllisyys- ja hyvinvointikoordinaattori Mia Friman ja Toivakan Rivakan edustajana Sisko Minkkinen.

 

Pirkko-Liisa Vesterinen esitteli tilaisuudessa Toivakan Meijän polkua, joka koostuu tällä hetkellä mm. kaiken kansan kävelylenkeistä, Paikkalanvuoren kuntoportaista, Toivakan Rivakan Vakkareena-ulkomonitoimikentästä, MLL:n Apinapuistosta ja kunnan työntekijöiden erilaisista liikuntatempauksista. Toivakkalainen Meijän polku on siis jo hyvässä alussa. Seuraavien kolmenkymmenen vuoden aikana tavoitteena on saada toivakkalaisten hyvinvointia kohotettua vielä lisää. 

 

Tapahtumasta annettiin mukaan Toivakkaan haastekiekkoja, joiden avulla lähdetään haastamaan toivakkalaisia mukaan teemalla ‘Mitä Sinä voit muuttaa arjessasi lisätäksesi hyvinvointiasi?’. Kaikkia haasteen saaneita pyydetään kirjaamaan osallistumisensa Meijän polku -nettisivulle www.meijanpolku.fi, jossa seurataan kuntakohtaista haastetilannetta. Tavoitteena on saada kaikki keskisuomalaiset huolehtimaan hyvinvoinnistaan entistä paremmin. Jos siis saat tällaisen haastekiekon, käy kirjaamassa tietosi edellämainittussa nettiosoitteessa ja laita sitten haaste eteenpäin.