Kuulumisia kesän 2018 polkujuoksuyhteislenkeiltä

22.9.2018

Polkujuoksutoiminnan aloitustapahtuma.
Polkujuoksutoiminnan aloitustapahtuma.Polkujuoksua Huikossa.
Polkujuoksua Huikossa.
Rummakon lenkillä.
Rummakon lenkillä.Paikkalanvuorella.
Paikkalanvuorella.

Perinnepolulla.
Perinnepolulla.

Viisarimäessä.
Viisarimäessä.
Koskikaran kierroksella.
Koskikaran kierroksella.

Sinivuoressa.
Sinivuoressa.


Leivonmäen kansallispuistossa.
Leivonmäen kansallispuistossa.

Häähninmäessä.
Häähninmäessä.


"Toivakan Metsäjuoksijat liikkuvat luonnossa silkasta nautinnosta! Unohda kilpailu, suorituspaineet, pakkohiki! Toki liikut omaan tahtiisi; jos haluat kävellä, anna juoksijoiden mennä menojaan ja nauti matkasta! Ja Sinä, jolla on jo siivet kantapäissä, anna juuri Sinulle sopivan vauhdin viedä! Houkuttele mukaan ystäväsi ja tuplaa luontokokemus!"

Näin kuvailevat Toivakan Metsäjuoksijat asennettaan polkujuoksuun Facebook-ryhmässään ja tällainen näkökulma sopii erittäin hyvin myös Toivakan Rivakan tavoitteisiin tukea omaehtoista liikkumista erittäin matalalla kynnyksellä. 

 

Paikkalanvuori 5.6.

Polkujuoksutoiminta aloitettiin Paikkalanvuoren laavulla. Tuukka Saarela opasti polkujuoksuun ja Mixathlon esitteli luonnolliseen juoksuun suunniteltuja kenkiä. Rupattelun ja kenkien kokeilun jälkeen osa lähti vielä kiertämään Paikkalanvuoren seiskan lenkin. Kaikenkaikkiaan parisenkymmentä osallistujaa.

 

Huikko 12.6. 

Neljä polkujuoksijaa kevyellä pk-lenkillä Huikon maisemissa. Hyvä kartanlukija on täydellisen suorituksen edellytys ja paikallistuntijan opastuksella lenkki saa aivan uusia ulottuvuuksia.

 

Rummakko 26.6. 

Yhdeksän polkujuoksijaa Rummakossa. Haastava mutta todella vaihteleva maasto; on juurakkoa, kivikkoa, louhikkoa, sammalikkoa, kanervikkoa, varvikkoa (mustikoita!), hetteikköä, jyrkkiä nousuja ja laskuja, erilaista metsää korpikuusikosta hongikkoon ja lepikkoon. Jäkäläkallioita. Helminä Ylä- ja Ala-Rummakko - lammet. Todellinen erämaalaavu Ylä-Rummakon rannalla.

 

Paikkalanvuori 10.7.

Kuuden polkujuoksijan joukko kiersi tänään monipuolisen seiskan lenkin Paikkalanvuoren maastoissa. Kaksi osallistujaa oli ihan Jyväskylästä asti ja kyllähän meille Toivakkaan kannattaa tulla, on sen verran komeat maisemat ja mukavaa polkujuoksuporukkaa.

 

Perinnepolku 24.7.

Viisi polkujuoksijaa Toivakan keskustan ympäristössä Perinnepolulla Taipaleen Marjatan johdolla. Tulivat Toivakan historialliset paikat ja nimet tutuiksi. Mukana myös paikallislehdistön edustus, joten polkuporukasta kuullaan vielä Paikallisuutisissakin.

 

Viisarimäki 7.8.

Polkujuoksua Viisarimäessä. Tais tulla kesän enkat osallistujamäärässä kevään aloituskerran jälkeen, 15 polkuilijaa, mutta onhan viisarimäkiset tunnetusti aktiivista porukkaa.

 

Koskikara, Rutalahti 21.8.

Tänään polkujuoksua Rutalahdessa Koskikaran kierroksella kahdeksan polkuilijan voimin. Pidettiin napakkaa vauhtia. Polku oli hyvässä kunnossa. Ampiaisia ei nähty.

 

Sinivuori, Kangasniemi 4.9.

Sinivuori Kangasniemellä otti polkujuoksijat lämpimästi vastaan. Erittäin tiukkaa nousua, joka palkittiin upeilla maisemilla (ja käärmeellä) selfie-kukkulalla. Kukkulan jälkeen leppoisaa polkumaastoa, puolukoita ja hirvikärpäsiä. Kannatti lähteä. Osallistujia viisi.

 

Mennään metsään -polkujuoksukiertue Leivonmäen kansallispuistossa 15.9.

Hieno polkujuoksutapahtuma Leivonmäen kansallispuistossa, Mennään metsään -polkujuoksukiertue, kauden päätapahtuma, jota varten on harjoiteltu kesän ajan. Juoksua tai kävelyä iloisessa seurassa, kauniita maisemia, karvainen opas ja sääkin suosi niin, että vettä ripsautti kunnolla vasta sitten, kun oltiin jo makkaraa syömässä. Toivakkalaisia osallistujia kuusi. #toivakanrivakka #toivakanmetsäjuoksijat #mennäänmetsään #kansallispuisto #polkujuoksu

Käy katsomassa Leivonmäen tapahtumasta tehty hieno video, jossa käsitellään tärkeitä kansanterveyden kysymyksiä.

 

 

Häähninmäki 22.9.

Häähninmäki Hankasalmella otti neljä toivakkalaista polkuilijaa vastaan syksyisen kuulaana. Muutama vesipisara ja hikipisarakin kasteli meitä, mutta nuotiolla kuivattelimme leppoisasti. Pimeässä metsässä otsalamppujen valossa tunnelma oli taianomainen. Tämä oli hieno huipennus kesän 2018 polkujuoksu/kävelylenkeille. Kiitos kaikille, jotka olette olleet mukana! Tervetuloa uudet ja vanhat mukaan, kun ensi keväänä jatketaan. #polkujuoksu #toivakanmetsäjuoksijat #toivakanrivakka #toivakka

 

Lenkkikuvat Satu P., Kati M. ja Sisko M.