Girls only eSports-ilta 23.10.

23.10.2018


Miksi girls only eSports-ilta?

No, miksipä ei. Ei pelaaminen ole vain poikien juttu ja sukupuoli ei kerro sitä, millaisista peleistä pitää, pelaako tai kuinka paljon pelaa. Kaikki vain rohkeasti kokeilemaan :)

Miksi girls only eSports-ilta on kaikille kouluikäisille tytöille, kun aiemmat illat ovat olleet vain yläkoululaisille?

Toivakan Rivakan julkista eSports-toimintaa velvoittaa kuvaohjelmalaki, joka säätelee pelien ikärajojen noudattamista. Toki yleisesti on tiedossa, että monet alakouluikäiset pelaavat esimerkiksi Fortnite-peliä, jonka ikäraja on 12 vuotta, mutta eSports-illoissa ikärajoja noudatetaan tarkasti. Girls only eSports-iltaan löysimme pelejä, joita pystyimme tarjoamaan ikärajansa puolesta kaikille osallistujille.

Mitä girls only eSports-illassa sitten oikein tehtiin?

Girls only eSports-illassa pelattiin aivan aluksi korttia teemalla 'Millainen on hyvä peli?' ja pohdittiin hyvän pelin ominaisuuksia. Yhdessä juteltiin siitä, miten hyvän pelin saa aikaiseksi ja myös pelien ikärajoja ja syitä ikärajoille pohdittiin. Mukana kun oli eSporttaajia ekaluokkalaisesta kasiluokkalaiseen ja kaikkea siltä väliltä. Singstarissa nähtiin hurjia suorituksia ja biljardi, pingis ja Tricky towers saivat kyytiä. Ja tottakai syötiin, jotta jaksettiin pelata.